Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τα 9 βασίλεια


Τα εννέα βασίλεια στο κοσμο της Marvel ειναι τα εξης

Asgard 
Η γη των ασγκαρντιανων (Aesir Gods)
Κυβερνάται απο τον Odin
Άλλοι γνωστοί χαρακτηρες Thor, Sif, Loki ,Amora και αλλοι



Vanaheim
Η γη των Vanir που ειναι αδελφική φυλή των Asgardians
Οι Vanir ειναι κυρίαρχοι της μαγείας 
Είναι ο τόπος καταγωγής της  Frigga


Svartalfheim
Η γη των Dark Elves
Κυβερνάται απο τον  Malekith the Accursed

Midgard 
Η γη των ανθρώπων

Alfheim
Η γη των  Light Elves
Κυβερνάται απο τον Frey τον πατερα της  Frigga

Jotunheim
Η γη των Frost Giants
Κυβερνάται απο τον Laufey που είναι πατέρας του Loki.
 

Niffleheim 
Η γη των Frost Trolls.
Κυβερνάται απο τον Ymi
είναι στενά συνδεδεμενο με το Hel το βασίλειο των νεκρων οπου κυβερνατε απ την hela

Muspelheim
Η γη των Demons.
Κυβερνάται απο τον Surtur


Nidavellir
Η γη των Dwarves
Κυβερνάται  απ τον Eitri.
Εκει κατασκευάστηκε το mjolnir και αλλα πολλα οπλα




Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

TOP 20 των δημοφιλέστερων



Αυτη την φορα θα έχουμε ενα τοπ 20 απο τους πιο δημοφιλής υπερηρωες της Marvel. Συστάσεις δεν θα χρειαστούν καθώς όπως είπαμε ειναι οι πιο γνωστοί και αγαπημένοι χαρακτήρες όλων.
Πολλοί ειναι οι λόγοι που τους έκαναν να ξεχωρίσουν, είτε για τον χαρακτήρα τους είτε για τις δυνάμεις τους είτε γιατί το κοινό ταυτίστηκε με αυτούς.Ας τους δούμε λοιπον

20 Black panther 

19 Ghost rider

18 Black widow

17 Storm

16 Cyclops

15 Hawkeye

14 Rogue

13 Blade 

12 Doctor Strange 

11 Silver Surfer 

10 Punisher 

9 Daredevil 

8 Deadpool 

7 The thing 

6 Thor 

5 Captain america

4 Hulk

3 Iron man

2 Wolverine

1 Spider-man
Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Download: Iron Man: Σειρά Α

Η πρώτη σειρά που εξέδωσε η Modern Times το 1996 με τις περιπέτειες του Iron Man. Περιλαμβάνει 8 τεύχη. Αυτή η σειρά κομικ βασιζόταν στο πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων Marvel Action Hour .
Κατεβάστε και απολαύστε.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Γιατί μια φορά δεν είναι αρκετή

Μπορεί κάποιοι ηθοποιοί να ενσάρκωσαν μια φορά κάποιον χαρακτήρα της Marvel άλλοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί και δοκιμάσαν ξανά. Συνήθως ενας απ τους δυο χαρακτήρες εχει μεινει πιο αξιοπρόσεκτος είτε λόγω ποιότητας της ταινίας είτε λόγω του ρόλου που ειχε σ αυτην.
 Θα δούμε μια λίστα με αυτούς τους ηθοποιούς και θα αναφέρουμε σε ποιο ρόλο κυριάρχησαν.


Chris Evans
Johnny Storm/The Human Torch
(Fantastic Four, Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer)
Steve Rogers/Captain America
(Captain America: The First Avenger, The Avengers; Captain America: The Winter Soldier, The Avengers: Age Of Ultron)
Captain America wins

Ryan Reynolds
Wade Wilson/Deadpool (X-Men Origins: Wolverine)
Hannibal King (Blade: Trinity)

Wade Wilson wins (Deadpool fail)

Ray Stevenson
Frank Castle/The Punisher (Punisher: War Zone)
Volstagg (Thor, Thor: The Dark World)

 Volstagg wins 

Idris Elba
Heimdall
(Thor, Thor: The Dark World)
Moreau (Ghost Rider: Spirit of Vengeance)

Heimdall wins fatality

Ben Foster
Angel (Xmen: The Last Stand
)
Spacker Dave (The Punisher)

Angel  wins 

Rebecca Romjin
Mystique (X-Men movies)
Joan  (The Punisher)

Mystique wins fatality

Jon Favreau
Happy Hogan (Iron Man, Iron Man 2, Iron Man 3)
Franklin ‘FoggyNelson (Daredevil

Happy Hogan wins 

Sam Elliott
Caretaker/ Carter Slade  (Ghost Rider)
General "Thunderbolt" Ross  (Hulk)

Caretaker/ Carter Slade wins 

Colm Feore
Donald Menken (The Amazing Spider-Man 2)
Laufey (King of the Ice Giants) (Thor)

Laufey wins

Will Yun Lee
Harada  (
The Wolverine)
Kirigi (Elektra)

Draw 

Tim Blake Nelson
Samuel Sterns (The Incredible Hulk)

Harvey Elder (The Fantastic Four reboot)

???




BONUS (Cameo appearance)
Stan Lee
Lou Ferrigno
Bruce Campbell

 

 

 

 


 

Διαβάστε Περισσότερα

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Χαρακτήρες που δεν δημιουργήθηκαν στα comics εξ αρχης

Άπειροι φοβεροί χαρακτήρες εχουν δημιουργηθεί για τα κόμικ της Marvel οι οποίοι ξεπήδησαν σιγά σιγά σε άλλα μέσα οπως ταινιες,σειρές,παιχνίδια. Υπάρχουν όμως μερικοί από αυτούς που δημιουργήθηκαν πρώτα στα αλλα μέσα και μετά εισήχθησαν στα κόμικς μιας που  θεωρηθήκαν ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Για να δούμε ποιοι είναι αυτοί


Agent Coulson

 

Ο πράκτορας Coulson έκανε την εμφάνιση του στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel στο Iron Man. Πριν από αυτό δεν υπήρχε. Έχει γίνει από τότε το πρόσωπο της S.H.I.E.L.D., όχι μόνο στις ταινίες και την τηλεόραση αλλά και στα κόμικς. Η πρώτη του εμφάνιση στο σύμπαν της Marvel Comics ήταν στη μίνι σειρά "Battle Scars". 

Firestar



Η Firestar, a.k.a.Angelica Jones εισήχθη στην κλασική σειρά κινουμένων σχεδίων του 1981 Spider-Man and His Amazing Friends. Ο χαρακτήρας έγινε αρκετά δημοφιλής για την Marvel για να την φέρει ετσι στον κόσμο των κόμικ. Είχε εισαχθεί στο κόμικ Uncanny X-Men #193 το 1985. Προοριζόταν για να αποκτήσετε το δικό miniseries  και κατέληξε να είναι ένα αρχικό μέλος των New Warriors.


X-23

X-23, γεννήθηκε από τη σειρά X-Men: Evolution. Έχει γίνει από τότε ένα από τους πιο badass γυναικείους χαρακτήρες της Marvel. Είναι η θηλύκι εκδοχή του Wolverine και γρήγορα έγινε μέρος των κόμικς το 2004. Κατέληξε να πάρει τη δική της σόλο σειρά , είχε μπει στους X-Men και στους X-Force, και είναι επίσης ένα μεγάλο μέρος του καστ Avengers Arena.

 

H.E.R.B.I.E. 

Όταν οι Fantastic Four ήρθαν στην τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, η Marvel δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Human Torch (επειδή είναι ενας τύπος που όλη την ώρα τυλιγμένος με φλόγα ,και θεωρήθηκε ακατάλληλο για ενα πρόγραμμα για τα παιδιά )  και τον αντικατέστησε με έναν αξιαγάπητο ρομπότ να συμπληρώνει την ομάδα. Η σειρα κράτησε μία σεζόν, αλλά o HERBIE κατάφερε να μπει στα κομικ και υπαρχει ακόμη και σήμερα.


 MORPH



Ο Morph εισήχθη ως ένα νέος χαρακτήρα στη δεκαετία του 1990 στο καρτούν των X-Men. Ο χαρακτήρας βασίστηκε σε εναν παλιό X-Men κομικ χαρακτήρα τον Changeling, αλλά σαφώς είχε μια προσωπικότητα δική του. Κατά τη διάρκεια του Age of Apocalypse, ένας νέος Morph εισήχθη ως μια εναλλακτική εκδοχή του Changeling, αλλά με μια παρόμοια αίσθηση του χιούμορ οπως του χαρακτήρα της σειράς. Αργότερα ειχε πολλές μεταγενέστερες περιπέτειες ως μέρος της πραγματικότητας των Exiles.
Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

avengers assemble


   Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται για την νέα ταινία Avengers: Age of Ultron η οποία θα βγει στους κινηματογράφους 1 Μαιου 2015 (εδω μπορειτε να δειτε και ενα poster)  
 Στο άρθρο αυτο θα δούμε οτι εχει κυκλοφορήσει σχετικά με τους Avengers

 Σειρές κινουμένων σχεδίων

Η πρώτη animated σειρα avengers αποτελούμενη απο 13 επεισόδια καθώς ακυρώθηκε αργότερα. Σε αυτη τη σειρα δεν εχουμε τους 4εις κυρίους avengers (δλδ thor ,iron man, captain, hulk) αλλα τους ant-man ,wasp , falcon , vision και άλλους οι οποιοι αντιμετωπίζουν αρκετά γνωστούς αρχικακους συμπεριλαμβανομένων ultron, Kang the Conqueror, Egghead, the Masters of Evil κ.α

Μακράν η καλύτερη σειρα σε γενικό επίπεδο και σε σχέση με αλλες σειρες της Marvel. Η σειρα ξεκινά με mini-επεισοδια για τον καθε χαρακτήρα και στην συνέχεια την ένωση της ομάδας. Κράτησε 2 σεζον με σύνολο 52 επεισόδια με πολυ καλή ροη ιστορίας και εμφανιση αρκετων χαρακτήρων καλών η κακων απο τα κομικ

Αυτη η σειρα φτιάχτηκε έχοντας ως βάση την επιτυχημένη ταινία του 2012 καθώς ξεκινά με τους 6 ήρωες. Γενικα δεν ειχε και τοσο απήχηση οσο η προηγούμενη σειρά αλλα σε ολες τις σειρες αυτη την περίοδο ακολουθούν το ίδιο μότο να προσπαθήσουν να βγάλουν το κωμικό στοιχείο.

Marvel Disk Wars: The Avengers 
Ειναι ιαπωνικής παραγωγής. Εδω κατι παιδια μεταμορφώνονται στους Avengers με κάτι δίσκους ,κάτι σαν το power rangers δηλαδή . Γενικά η σειρά στοχεύει σε μικρές ηλικίες αλλα οπως και να χει ειναι τραγικο το concept.

Ταινίες κινουμένων σχεδίων

Είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Marvel βασίζεται σε ενα επίπεδο με τα πρώτα έξι τεύχη των Ultimates . Η ταινία επικεντρώνεται στον Captain America που του έχει ανατεθεί να οδηγήσει μια ομάδα ηρώων για την καταπολέμηση εξωγήινης απειλής. Είναι καλούτσικη ταινία σε γενικές γραμμές και αυτο που αξίζει περισσότερο σ αυτήν είναι η μάχη Hulk vs Avengers.

Είναι η δεύτερη ταινία Avengers συνέχεια της πρώτης όπου εδω  ο Μαύρος Πάνθηρας μπαίνει στην ομάδα για μια ακόμα δυσκολότερη μάχη ενάντια στους εξωγήινους που εισβάλλουν στην Wakanda. Η ταινία ειναι στα ίδια κυβικά με την πρώτη χωρίς κάτι σημαντικό να την ξεχωρίζει.

Μετα την απώλεια των Avengers απο τον Ultron τα παιδιά τους πρέπει να ζήσουν με την κληρονομιά των γονιών τους και να νικήσουν τον εχθρό. Ειναι μια καλή ευκαιρία να δείτε τις ικανότητες του ultron αλλα και ενα πιθανό μέλλον (what if).

Avengers Confidential: Black Widow & Punisher
 Εδω κυρίως πρωταγωνιστούν ο Punisher και η Black Widow αλλα έχουμε και εμφάνιση των Avengers. Γενικά οτι μεταφορά υπήρχε σε anime  της Marvel δεν ειχε ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 Ταινίες 

The Avengers (2012)
Τι να πει κάνεις για την υπέρτατη ταινία που εχει βγάλει η marvel ως τώρα. Έδωσε οτι ακριβώς αποζητουσε το κοινο και έθεσε ψιλά τον πηχη. 


Avengers: Age of Ultron (2015)
Η δευτερη ταινια που ολοι περιμενουν και ελπιζουν για κατι το συναρπαστικο.






Διαβάστε Περισσότερα