Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

HULK SMASH


   Αν θέλεις να τσαντίσεις κάποιον, τότε αυτός σίγουρα δεν είναι ο Μπρους Μπάνερ, καθώς η κατάσταση θα γίνει λίγο ζόρικη μετά.
  Ο Χαλκ θεωρείται ο δυνατότερος ήρωας της Marvel απο άποψης φυσικής δύναμης η οποία άλλωστε μεγαλώνει οσο περισσότερο θυμώνει. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αντι-ηρωας λόγο της συμπεριφοράς του.Είναι εξίσου γνωστός και αγαπημένος στο κοινό οσο και ο Σπάιντερμαν.

 Έχει αποτελέσει αντικείμενο αρκετών τηλεοπτικών προσαρμογών ως πρωταγωνιστής τις οποίες θα δούμε και συγκεντρωμένα

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

Ξεκιναμε με το
The Incredible Hulk (1978)
Χρονολογικά η πρώτη προσπάθεια για να ενσαρκώσουν τον Χαλκ στην τηλεόραση.Μια σχετικά συμπαθητική σειρά με 5 σεζον όπου ο Lou Ferrigno υποδύεται τον απίθανο Χαλκ.

Στο ιδιο μηκος κυματος εχουμε και τρεις TV Movie αργότερα με ιδιο πρωταγωνιστή
The Incredible Hulk Returns (1988)
The Trial of the Incredible Hulk (1989)
 The Death of the Incredible Hulk (1990)

  ΣΕΙΡΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

 Η πρωτη animated σειρα
 Hulk (1966)
 Με πολύ απλοϊκό σχεδιασμό ,που ειναι λογικό λόγο εποχής. Η σειρα ειχε 39 μιρκου μηκους επεισόδια, σχεδον 7 λεπτα και ηταν μια σεζον.

Επεται το
The Incredible Hulk (1982)
Η σειρά ηταν για 13 επεισόδια και παιζόταν σε συνδυασμό με το Spider-Man and His Amazing Friends με καθαρές επιρροες απο τα κομικ.

Το 1996 εχουμε το
The Incredible Hulk (1996)
Εδω ο  Lou Ferrigno δίνει την φωνή του στον χαλκ. Στην σειρα ειχαμε πολλα cameo απο ηρωες άλλων σειρών της marvel που παιζόταν τοτε. Με την εισαγωγή της She-hulk η σειρά παίρνει μια άλλη τροπή.

Τελος το πιο πρόσφατο
Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (2013)
Οπου εδω έχουμε τον χαλκ σε μια ομάδα απο Hulks οπου προσπαθούν να συνυπάρξουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που κάνεις αλλος δεν μπορεί. Το γραφικό σχέδιο ειναι πολύ κάλο και γενικά η σειρά βασίζεται και στο κωμικό στοιχείο.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

2 ταινιες που βγηκαν μαζι
Hulk Vs. (2009)
Hulk vs Wolverine και Hulk vs Thor. Δυο εξίσου καλές ταινίες με αρκετές μάχες που δείχνουν πόσο badass ειναι ο πράσινος.

Planet Hulk (2010)
 Το planet hulk ειναι βασισμένο σε μια σειρά κομικ με τίτλο world war Hulk και ειναι η αρχη του. Μια απολαυστική ταινία με ωραίο στόρι που αξίζει

 Iron Man & Hulk: Heroes United (2013)
Οι δυο ήρωες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν ενα κοινό εχθρο. Τα γραφικά ειναι ψιλοαπογοητευτικά και δεν η ταινία δεν εξιζει και τοσο

ΤΑΙΝΙΕΣ

τέλος αφήσαμε τις 2 ταινίες
 
Hulk (2003)  
Μια κακη 1η εμφάνιση για μια σοβαρή προσπάθεια που δεν ειχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δεν υπήρξε κάποια σοβαρή μάχη αλλα τουλάχιστον πήραμε ενα origin

The Incredible Hulk (2008)  
το recast των χαρακτήρων ηταν αναγκαίο οπως και η αναθεώρηση πραγματων και ευτυχώς αυτη την φορά είχαμε ενα καλο αποτέλεσμα. Η ταινία έδωσε στο κοινό αυτο που ζητούσε αν και μπορουσε να τα παει καλυτερα


Κλείνοντας να αναφέρω οτι εχει κανει εμφανίσεις σε πολλες ακόμα ταινίες και σειρές οπως το avengers κτλ και φημολογείται οτι θα βγει και νεα solo ταινια με τον Mark Ruffalo


Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Cinematics

   Τα Cinematics στα games πολλές φόρες είναι τόσο τέλεια που πολύ θα θέλαμε να δούμε ολόκληρη ταινία με αυτά.



Ένα μικρού μήκους animated βιντεο απο την IRRC blur studios.
Εδω εχουμε τον spiderman τον ironman  και τον hulk να τα βαζουν με γιγαντιαία ρομποτ.Αξιοσημείωτη είναι η ομοιότητα με τους Avengers στο σκηνικό όπου ο ironman πετάει στο διάστημα για να ξεφορτωθεί μια βόμβα και ενω πέφτει τον πιάνει ο hulk.

Ένα συναρπαστικό trailer απο το παιχνίδι The Avengers Battle For Earth

Ενα 10λεπτο βιντεακι με ολα τα cinematics απο το Marvel Ultimate Alliance

 Ενα παιχνίδι που εχει οτι αποζητα καθε φαν του Deadpool, με πολύ γέλιο, δραση και άφθονα cinematics.

Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Σειρές κινουμένων σχεδίων Spider-Man


   Πρόσφατα το 2014 κυκλοφόρησε το 2ο μέρος του the amazing spider man οπου σε αλλη αναρτηση θα δουμε ολες τις ταινιες που εχουν βγει, θα γίνουν διάφορες αναφορές και σύγκριση.

   Ο Σπάιντερμαν είναι αναμφίβολα απο τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ήρωες της Marvel. Πρώτη εμφάνιση σε κόμικ είχε κάνει το 1962 και δημιουργήθηκε φυσικά απο τον Stan Lee.
   Πριν όμως απο τις ταινίες, έχουν βγει αρκετές animated series με τις περιπέτειες του και θα κάνουμε μια αναφορά σε αυτές


Η πρώτη animated σειρά που χε βγει
Spider-Man (1967)
Διήρκεσε 3 σεζόν, 52 επεισόδια στο σύνολο,  μέχρι το 1970 . Ηταν low budget σειρά αλλά έμεινε αρκετά γνωστή κυρίως απο το theme song της και αργότερα απο τα διάφορα meme's που κυκλοφορούσαν.

Επόμενη επιτυχημένη προσπάθεια ήταν το
Spider-Man (1981)
Μια ακόμα σειρά βασισμένη πάλι σε αυτή των 60s η οποία είναι καλύτερα σχεδιασμένη.

Ίδια χρονια βγαινει και το
Spider-Man and His Amazing Friends (1981)
Εδω έχουμε τον Spider-Man μαζι με τον Iceman των X-Men, και την Firestar. Σε αυτή η σειρά έχουμε αρκετους guest stars ήρωες της Marvel. Είναι περισσότερο δημοφιλής απο την solo σειρα Spider-Man και είχε ίδιο σχεδιασμό χαρακτήρων με αυτη .

Μετα εχουμε την αρκετα γνωστη
Spiderman (1994)
Παιζόταν στο Fox Network και ειχε 5 σεζον με 65 επεισόδια συνολο .Αυτή η σειρά είχε μεγαλύτερο budget και χρησιμοποιει για καθε σεζον μια ευρεία ιστορία. Η σειρά ειναι πιο κοντα στο κόμικ και επικεντρώνετε στην προσωπική σύγκρουση Peter Parker /Spider-Man.

Ακολουθεί το
Spider-Man Unlimited (1999)
Ενα εναλλακτικό spiderman όπου εδω ο ήρωας μεταφέρετε σε μια διαφορετική εκδοχή της Γης αντιμετωπίζοντας νέους αντιπάλους. Η σειρά ακυρώθηκε μετά την 1η σεζον 13ων επεισοδίων.

Το 2003 έρχεται το
Spider-Man:The New Animated Series (2003) 
Το οποίο χρησιμοποιεί computer animation. Περιέχει χαρακτήρες σε συνέχεια της ταινίας Spider-Man του 2002 καθώς και τον Kingpin απ την ταινία Daredevil του 2003.

The Spectacular Spider-Man (2008)
Αυτή η σειρά ακολουθεί την ιστορία του κομικ The Amazing Spider-Man αλλα εχει και στοιχεια απ το Ultimate Spider-Man. Εδω ο Peter Parker ειναι έφηβος και ξει στην Νεα Υόρκη. Εχει αρκετές επιρροές απο τα κομικ και παρουσιάζει πολλούς χαρακτήρες απ αυτά.

Τελος βγηκε το
Ultimate Spider-Man (2012) 
Ενα αμφιλεγόμενο Spider-Man  που προσπαθεί να γινει πιο πολυ κωμικό και κυριο στοιχείο του ειναι οτι σπάει το fourth wall. Εδω ο ήρωας προσπαθώντας να εκπαιδευτεί μπαίνει σε μια ομάδα που εχει δημιουργηθεί απ την S.H.I.E.L.D και αποτελείτε απ τους Nova, Luke cage, White tiger, Iron fist.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Guardians Of The Galaxy

Τέταρτη και τελευταία ταινία της Marvel για το 2014 θα ναι το Guardians of the Galaxy όπου θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο εδώ στην Ελλάδα. Οι Guardians of the Galaxy είναι μια ομάδα απο υπερήρωες οχι και τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό αλλα εξίσου σημαντικοί στα κομικ καθώς είναι κάτι σαν τους Avengers ,μονο που προστατεύουν όλο το γαλαξία

Εδω ειναι το 1ο official trailer  όπου και παρουσιάζει τους κεντρικούς χαρακτήρες
 

Peter Quill / Star-Lord , Gamora , Drax the Destroyer , Groot , Rocket.

Το δεύτερο trailer που βγήκε
 

Γενικά η ταινία  θα παρουσιάσει μια διαστημική περιπέτεια με αρκετή δράση πολύ κάλο CGI και μπόλικο χιούμορ. Απο τα τρέιλερ και μονο φαίνεται αρκετά ελπιδοφόρα !
 Ο αντίπαλος της ομάδας θα ειναι ο Ronan απο την φυλή των Kree. Επισης θα δούμε και τον Collector ο οποίος εμφανίστηκε και στο τέλος του Thor 2 που σημαίνει οτι αργότερα θα υπάρξει κάποια σύνδεση μεταξύ των ταινιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σειρές κινουμένων σχεδίων X-MEN


Συνεχίζοντας με την αναφορά μας στους X-MEN θα αναφέρουμε τα κινούμενα σχέδια που έχουν βγει γι αυτούς μέχρι τώρα και εχουν συμβάλει αρκετά στο κομμάτι απόδοσης των ηρώων στην οθόνη και στο να γίνουν γνωστοί σε εποχές που τα εφέ στις ταινίες δεν ήταν επαρκή.

Η πρωτη σειρα που ειχε βγει για τους μεταλαγμενους ηταν
Pryde of the X-Men (1989) (TV Short)
οπου παίχτηκε μόνο ενα επεισόδιο το pilot  και το ονομα της πάρθηκε απ το χαρακτηρα της Kitty Pryde

Μετα εχουμε το πολυ επιτυχημενο
X-Men (1992) (TV Series) 
Μια σειρα που ειχε 5 σεζόν και που παιζοταν στα 90s και εδώ στην Ελλάδα.

Αργοτερα βγηκε το
X-Men: Evolution (2000) (TV Series)
οπου εδω οι περισσότεροι ηρωες είναι έφηβοι και η σειρα κρατήσει για 4εις σεζον

Τελος έχουμε το
Wolverine and the X-Men (2008) (TV Series)
Εδω έχουμε κύριο χαρακτήρα τον wolverine αλλα παρουσιαζει αρκετα πραγματα για ολους τους x-men και γενικά ειναι πολυ καλή σειρά με ωραίο σχέδιο χαρακτήρων. Κρατήσει δυστυχώς μόνο μια σεζόν.

ως μπόνους αναφορά υπαρχει ακομα μια σειρα
X-Men (2011) (TV Series)
το οποίο ειναι Anime και ειχε 12 επεισόδια








Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ταινίες X-MEN


Μιας που αυτό το καιρό παίζεται στους κινηματογράφους η νεα ταινία x men days of future past, η οποια ειναι μια απ τις ταινίες τις χρονιάς, θα ασχοληθούμε με ότι έχει κυκλοφορήσει  για τους x-men και αξίζει

Ξεκινώντας με την αρχική τριλογία ταινιών που έδωσε το έναυσμα για να γίνουν μερικές πολυ καλες ταινίες υπερώων
X-Men (2000)
X-Men 2 (2003) 
X-Men: The Last Stand (2006)
Μια δυνατή τριλογία που προσέφερε ικανοποίηση σε αρκετούς φαν του είδους με μικρή εξαίρεση βέβαια την τρίτη ταινία.

Μετα εχουμε μια ταινια origin του Wolverine
X-Men - Η Αρχή: Γούλβεριν (2009)
Η οποία ήταν αρκετά απογοητευτική για τις προσδοκίες των θεατών με μεγαλυτερο fail τον deadpool.

Το 2011 βγηκε το ελπιδοφορο και πολύ καλο
X-Men: First Class (2011)
Το οποίο ειναι το prequel της τριλογίας εισάγοντας μεσα πολύ αξιόλογους ηθοποιούς που μπορούν να στηρίζουν την ταινία και σηματοδοτούν μια νέα αρχή.

Το 2013 ερχετε ακομα μια ταινία Wolverine
Wolverine (2013)
Η οποία  ειναι ψιλοαδιάφορη παρουσιάζοντας  μια ιστορια του Wolverine στην Ιαπωνία και εισαγει τον Silver Samourai .Με την τελευταία σκηνή έρχεται να δωσει μια συνδεση για τη νεα πολλά υποσχόμενη ταινια.

2014 και έχουμε επιτέλους το πολυαναμενόμενο
X-Men: Days of Future Past (2014)
Η καλύτερη ταινία X-men  μέχρι τώρα με αυτο το mashup παλιών και νεο χαρακτήρων που δίνει οτι ακριβώς αναζητά ένας φαν και οχι μόνο. Η ταινία εχει μια διαφορετική προσέγγιση απ οτι έχουμε δει μέχρι τώρα δίνοντας βάση περισσότερο στην πλοκή της ιστορίας παρά στην δράση χωρίς βεβαιώ να την παραλείπει.

Τέλος έχει ήδη ανακοινωθεί η επόμενη ταινία για το 2016
X-Men: Apocalypse (2016)
Που το όνομα και μόνο φανερώνει τον αντίπαλο που θα είναι ο Apocalypse ο οποίος εμφανίζετε και στο post-credits scene της προηγούμενης ταινίας.







Διαβάστε Περισσότερα