Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Σειρές κινουμένων σχεδίων Spider-Man


   Πρόσφατα το 2014 κυκλοφόρησε το 2ο μέρος του the amazing spider man οπου σε αλλη αναρτηση θα δουμε ολες τις ταινιες που εχουν βγει, θα γίνουν διάφορες αναφορές και σύγκριση.

   Ο Σπάιντερμαν είναι αναμφίβολα απο τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ήρωες της Marvel. Πρώτη εμφάνιση σε κόμικ είχε κάνει το 1962 και δημιουργήθηκε φυσικά απο τον Stan Lee.
   Πριν όμως απο τις ταινίες, έχουν βγει αρκετές animated series με τις περιπέτειες του και θα κάνουμε μια αναφορά σε αυτές


Η πρώτη animated σειρά που χε βγει
Spider-Man (1967)
Διήρκεσε 3 σεζόν, 52 επεισόδια στο σύνολο,  μέχρι το 1970 . Ηταν low budget σειρά αλλά έμεινε αρκετά γνωστή κυρίως απο το theme song της και αργότερα απο τα διάφορα meme's που κυκλοφορούσαν.

Επόμενη επιτυχημένη προσπάθεια ήταν το
Spider-Man (1981)
Μια ακόμα σειρά βασισμένη πάλι σε αυτή των 60s η οποία είναι καλύτερα σχεδιασμένη.

Ίδια χρονια βγαινει και το
Spider-Man and His Amazing Friends (1981)
Εδω έχουμε τον Spider-Man μαζι με τον Iceman των X-Men, και την Firestar. Σε αυτή η σειρά έχουμε αρκετους guest stars ήρωες της Marvel. Είναι περισσότερο δημοφιλής απο την solo σειρα Spider-Man και είχε ίδιο σχεδιασμό χαρακτήρων με αυτη .

Μετα εχουμε την αρκετα γνωστη
Spiderman (1994)
Παιζόταν στο Fox Network και ειχε 5 σεζον με 65 επεισόδια συνολο .Αυτή η σειρά είχε μεγαλύτερο budget και χρησιμοποιει για καθε σεζον μια ευρεία ιστορία. Η σειρά ειναι πιο κοντα στο κόμικ και επικεντρώνετε στην προσωπική σύγκρουση Peter Parker /Spider-Man.

Ακολουθεί το
Spider-Man Unlimited (1999)
Ενα εναλλακτικό spiderman όπου εδω ο ήρωας μεταφέρετε σε μια διαφορετική εκδοχή της Γης αντιμετωπίζοντας νέους αντιπάλους. Η σειρά ακυρώθηκε μετά την 1η σεζον 13ων επεισοδίων.

Το 2003 έρχεται το
Spider-Man:The New Animated Series (2003) 
Το οποίο χρησιμοποιεί computer animation. Περιέχει χαρακτήρες σε συνέχεια της ταινίας Spider-Man του 2002 καθώς και τον Kingpin απ την ταινία Daredevil του 2003.

The Spectacular Spider-Man (2008)
Αυτή η σειρά ακολουθεί την ιστορία του κομικ The Amazing Spider-Man αλλα εχει και στοιχεια απ το Ultimate Spider-Man. Εδω ο Peter Parker ειναι έφηβος και ξει στην Νεα Υόρκη. Εχει αρκετές επιρροές απο τα κομικ και παρουσιάζει πολλούς χαρακτήρες απ αυτά.

Τελος βγηκε το
Ultimate Spider-Man (2012) 
Ενα αμφιλεγόμενο Spider-Man  που προσπαθεί να γινει πιο πολυ κωμικό και κυριο στοιχείο του ειναι οτι σπάει το fourth wall. Εδω ο ήρωας προσπαθώντας να εκπαιδευτεί μπαίνει σε μια ομάδα που εχει δημιουργηθεί απ την S.H.I.E.L.D και αποτελείτε απ τους Nova, Luke cage, White tiger, Iron fist.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου