Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ελλαδα παντου


   Δεν θα μπορουσε φυσικά να έλειπε απο την MARVEL και το ελληνικό στοιχείο και σίγουρα δεν θα μπορούσα να παραλείψω να κάνω αναφορά σε αυτό. Θα δούμε μια λίστα με χαρακτήρες που έχουν ελληνική καταγωγή η σχετίζονται με την Ελλάδα.

Olympians
   Όπως έχει πάρει επιρροές απο την Σκανδιναβική μυθολογία αποδίδοντας τους πιο γνωστούς Θωρ, Οντιν, Λοκι και άλλους Θεούς, ετσι εχει εμπνευστεί και απο την Ελληνική μυθολογία.
  

 Έτσι έχουμε τους Zeus, Hera, Ares, Athena και ολους τους υπολοίπους γνωστούς Θεούς της μυθολογιας αλλα και ηρωες και γνωστά πρόσωπα αυτης

Hercules

   Ο βασικός υπερήρωας είναι φυσικά ο Ηρακλής με το δικο του κομικ οπου αρχικά έκανε την εμφάνιση του απο το 1965.

Elektra 

   Αλλα δεν σταματάμε εκει. Ξεφεύγοντας απο την μυθολογία πάμε σε έναν άλλο χαρακτήρα με ελληνικές ρίζες την Elektra Natchios

Γεννημένη στην Ελλάδα , ειναι η κορη του πανίσχυρου Ελληνα διπλωμάτη Hugo Kostas Natchios. Ειναι εκπαιδευμενη νιντζα δολοφόνος και ειναι περισσότερο στον ρολο του κακού. Δημιουργήθηκε απο τον Frank Miller. Την εχουμε δει σε 2 ταινιες ηδη daredevil και elektra.

Michael Morbius

Michael Morbius η αλλιώς the Living Vampire. Ειναι ένας επιστήμονας ο όποιος σε ενα ατύχημα ενος πειράματος μεταμορφώθηκε σε βαμπίρ. Είναι γεννημένος στην Ελλάδα. Τον συναντάμε περισσότερο ως εχθρό του spiderman.


Dominikos Petrakis 

 Dominikos Ioannis Petrakis ειναι γνωστός μεταλλαγμένος με το όνομα Avalanche. Ειναι μέλος της Brotherhood αντίπαλος των X-men. Είναι μετανάστης από το νησί της Κρήτης. Κύρια ικανότητα του είναι να παράγει σεισμικές δονήσεις.

 

Μερικοι ακομα αγνωστοι χαρακτηρες με ελλινικες ριζες ειναι οι

Andreas Zorba

Thame Panagitis απο Κέρκυρα

Pico Hafghanaghan και Nyko Hafghanaghan απο την Σπαρτη

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου